TransMoravský Masochistický Terénní běh

TMMTR – TransMoravský Masochistický Terénní běh je závod na 100 mil, který startuje v Lomnici a vede přes nádherná místa Blanenského okresu do Lulče, kde je otočka. Stejnou trasou potom vede zpět. Tento závod založil vynikající Český ultramaratonec Tomáš Rusek a je považován za nejtěžší nonstop běžecký závod pořádaný na území ČR.

  V sobotu 13.7.2024 ve 2:00 ráno odstartoval v Lomnici u Tišnova již 25. ročník tohoto terénního běhu. Po loňském 1. místě v kategorii na 100 km se za SOKOL Lomnička zúčastnila i Soňa Mihulová, tentokráte ovšem v královské disciplíně na 100 mil (161 km). O náročnosti trasy svědčí nejen zmíněných 161 km, na kterých je zapotřebí zdolat převýšení 3200 m, ale i přísná pravidla závodu, kdy občerstvovací stanice jsou po cca 15 km a mezi nimi není povolen doprovod ani podání občerstvení jinou osobou. Musíte si tedy dobře promyslet stravování a zajištění tekutin po celou dobu závodu. Letos i díky rozmarům počasí 12 běžců závod předčasně ukončilo. Soňa si s časem těsně pod 26 hodin doběhla pro krásné druhé místo. V ženách byla rychlejší už jen Andrea Kovácsová.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.